Penne s pečenými paprikami a ančovičkami
Suroviny
- 500 g Těstoviny Penne
 - 80 ml Víno bílé
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 6 ks Ančovičky konzervované
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 3016 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 58.5 mg
 - Draslík 622.6 mg
 - Vláknina 4416.5 mg
 - Vitamín A 4416.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.5 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve nakrájíme papriky na velké kusy a odstraníme semínka.Cca 8min opékáme slupkou nahoru pod rozpáleným grilem.Necháme je vychladnout pod vlhkým ubrouskem,poté oloupeme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Ančovičky nakrájíme na tenké proužky a společně s prolisovaným česnekem orestujeme cca 3min na rozpáleném oleji.Přidáme nudličky paprik,drcený pepř a zalijeme vínem.Přivedeme k varu,snížíme teplotu a 5min provaříme.Poté vmícháme rajčatový protlak a vaříme dalších 10min.
 - 
                                3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme je do hrnce,zalijeme omáčkou,důkladně promícháme.Přidáme nakrájenou petrželku,dochutíme solí,rozdělíme na talíře a podáváme.