Polévka z fazolových lusků s kapáním
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 17.8 mg
- Draslík 188.7 mg
- Vláknina 2269.1 mg
- Vitamín A 2269.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku. 
- 
                                2Hotovou zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme. 
- 
                                3Během vaření přidáme mletý pepř a na kratší kousky nakrájené fazolové lusky. 
- 
                                4Připravíme kapání z vejce, soli a prosáté mouky, zavaříme je do polévky a podle potřeby přidáme sůl. 
- 
                                5Polévku ještě krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        