Zajíc pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 155.5 mg
 - Draslík 1996.8 mg
 - Vláknina 44113.4 mg
 - Vitamín A 44113.4 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
 - 
                                2
Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
 - 
                                3
Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla, povaříme, procedíme na rozkrájené maso a prohřejeme.