Francouzská celerová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 374 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 15.1 mg
 - Draslík 720.6 mg
 - Vláknina 7576.3 mg
 - Vitamín A 7576.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný celer a brambory dáme vařit zalité do roviny vodou. Osolíme a přidáme polovinu másla. Po uvaření vše prolisujeme nebo umixujeme.
 - 
                                2
Přilijeme vývar z kostí a přidáme nasekanou celerovou nať.
 - 
                                3
Rohlíky nakrájíme na nudličky, nasucho je opražíme, přidáme zbylé máslo a vše promícháme. Podáváme je zvlášť jako vložku do polévky.