Žemlový nákyp s vínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 38.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přimícháme nastrouhanou žemli a sníh z bílků. 
- 
                                2Hmotou naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou nákypovou formu a upečeme. 
- 
                                3Hotový nákyp pokropíme oslazeným vínem a dáme zpět do trouby, aby se víno vsáklo. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        