Kardinálská francouzská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 170 mg
 - Draslík 131.4 mg
 - Vláknina 4199.7 mg
 - Vitamín A 4199.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 300.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, cibuli pokrájenou najemno, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
 - 
                                2
Omáčku odstavíme a scedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 200 g
 - 
                                3
humrového másla.
 - 
                                4
Humrové máslo vyrobíme tak, že smícháme 80 g masa z vařeného humra se 120 g čerstvého másla. Humrové maso musíme nakrájet najemno. Máslo můžeme trochu osolit.