Artyčoky na slanině s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Artyčoky
  • 60 g Cibule
  • 100 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Solamyl - bramborový škrob
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1519 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 764.8 mg
  • Vláknina 19735 mg
  • Vitamín A 19735 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a nakrájíme je na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželovou nať posekáme.

  • 2

    V pekáčku rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku artyčoky. Podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme v troubě 20 minut. Pekáček odkryjeme, přisypeme mladý hrášek, přidáme petrželovou nať, podle potřeby podlijeme a dopečeme odkryté. Chceme-li mít šťávu zahuštěnou, na konci pečení ji zahustíme solamylem nebo instantní světlou jíškou.

Komentáře k receptu