Pastýřský salát se sýrem fetta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 538.8 mg
 - Vláknina 6090.8 mg
 - Vitamín A 6090.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata a okurku omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Omytou petrželku najemno nasekáme.
 - 
                                2
Dresink vinaigrette ušleháme z octa, oleje, soli a pepře a promícháme s připravenou zeleninou. Vše vložíme do salátové mísy.
 - 
                                3
Sýr fetta nakrájíme na kostičky, rozložíme na salát, dozdobíme olivami a podáváme.
 - 
                                4
Jako přílohu můžeme použít například sezamové chlebové placky.