Polévka gumbo z plodů moře
Suroviny
- 425 g Rajčata
 - 125 g Garnát obecný
 - 175 g Okra - Ibišek jedlý
 - 350 g Mořský ďas
 - 175 g Rýže dlouhozrnná
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 špetka Tabasco
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 dl Vývar zeleninový
 - 0.4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 970 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 89 mg
 - Draslík 1180.5 mg
 - Vláknina 13360 mg
 - Vitamín A 13360 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme papriku s moukou, přidáme kousky nakrájené ryby a obalíme je ve směsi. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kusy ryby a po všech stranách osmahneme do hněda. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve vložíme zelenou papriku, celer, cibuli, okru (ibišek jedlý) a česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni, aby vše změklo.
 - 
                                2
Přidáme rajčata, vývar a bouquet garni, zmírníme plamen, povaříme 15 minut. Vrátíme zpět do pánve kusy ryb, přidáme garnáty, tabasco, citronovou šťávu a worcester, 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Při podávání dáme do každé misky kopeček rýže, kolem něj nalijeme gumbo z plodů moře.