Masové doutníky s obložením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopové maso mleté
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 687.9 mg
  • Vláknina 10147.6 mg
  • Vitamín A 10147.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso důkladně promícháme s vejci, kořením a solí. Ze směsi vytvoříme tvary doutníků, které napícháme na jehlice a pokapeme olejem.

  • 2

    Na rozpáleném grilu ogrilujeme do zlatova. Hotové doplníme nakrájenými rajčaty, cibulí a citronem.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu