Omáčka povidlová I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 61 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 4.8 mg
 - Draslík 0.6 mg
 - Vláknina 103.8 mg
 - Vitamín A 103.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a necháme povařit.
 - 
                                2
Poté přidáme skořici a citrónovou kůru a necháme vařit cca 10 min.
 - 
                                3
Na závěr přidáme do omáčky povidla a povaříme ještě cca 5 minut.
 - 
                                4
Před servírováním dochutíme omáčku lžící rumu.
 - 
                                5
Omáčku podáváme k vařeným i pečeným moučníkům.