Divoká omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 750 g Srnčí plec
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 50 g Zelenina nakládaná
  • 10 g Pepř černý celý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 3 g Tymián sušený
  • 5 g Nové koření celé
  • 3 g Bobkový list
  • 50 g Jíška tmavá
  • 120 g Cibule
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1000 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 119.7 mg
  • Draslík 940.2 mg
  • Vláknina 3712.3 mg
  • Vitamín A 3712.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo, cibuli oloupeme a rozkrojíme na osminky, hříbky nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do hrnce vložíme srnčí plecko s kostí, zalijeme hovězím vývarem z kostí, osolíme a vaříme 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, zeleninu, cibuli a osmahneme.

  • 4

    Vývar scedíme, maso použijeme na jiný recept. Do vývaru přidáme obsah pánve, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem, přidáme nakládanou zeleninu na sladkokyselo, zahustíme jíškou a vaříme aspoň 1 hodinu. Občas sebereme tuk z povrchu. Z omáčky vyndáme celé koření, zeleninu prolisujeme a vrátíme zpět do omáčky, dochutíme solí, pepřem, octem, provaříme a odstavíme.

  • 5

    Omáčku použiváme k zvěřinovým pokrmům.

Komentáře k receptu