Jednoduchý mazanec

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Droždí sušené
  • 50 g Mandle
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 10 g Cukr vanilka
  • 30 g Hrozinky
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 41.9 mg
  • Draslík 53.5 mg
  • Vláknina 5008.3 mg
  • Vitamín A 5008.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    250 ml mléka, vejce, krupicový cukr, vanilkový cukr, 4 polévkové lžíce másla, sůl, muškátový květ, skořici, téměř všechnu mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme hrozinky, 30 g nasekaných mandlí a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Po ukončení programu vyklopíme těsto na zbytkem mouky pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na dva díly a vytvarujeme bochánky. Dáme je na zbytkem másla vymazaný plech, necháme 45 minut kynout a posypeme zbylými nasekanými mandlemi. Poté pečeme v troubě při 200 stupních 5 minut, snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme dalších 40 minut. Po upečení hned potřeme moučkovým cukrem smíchaným se zbylým mlékem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu