Telecí pečeně na víně
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Moravské uzené maso
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 kg Telecí kýta
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 6 polévková lžíce Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1755 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 158.7 mg
 - Draslík 1025.1 mg
 - Vláknina 17554.4 mg
 - Vitamín A 17554.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené maso, slaninu a okurky nakrájíme na klínky.
 - 
                                2
Maso očistíme, omyjeme, osušíme. Špičatým nožem do masa děláme malé otvory, do kterých rovnou vsunujeme klínky z nakrájených surovin.
 - 
                                3
Zbytek slaniny na drobno rokrájíme, rozškvaříme, rozkrájenou cibuli a zeleninu na ni osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a opečeme jej po obou stranách.
 - 
                                4
K opečenému masu přilijeme větší část másla, okořeníme, podlijeme a necháme dusit přikryté do poloměkka. Poté odkryjeme a dopečeme do červena.
 - 
                                5
Měkké maso ze šťávy vyndáme, šťávu zalijeme vínem, zahustíme máslem smíchaným s moukou, krátce povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.