Slávky v zázvorové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 672 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 17.5 mg
 - Draslík 430 mg
 - Vláknina 450 mg
 - Vitamín A 450 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme 5 minut. Slávky scedíme, ty, které se neotevřely, vyhodíme. Čerstvý zázvor očistíme, vložíme do mixéru, přidáme citronovou trávu, sojovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, zakápneme olejem a rozmixujeme.
 - 
                                2
Na talířky rozdělíme zázvorovou marinádu, přiložíme mušle i se skořápkami a podáváme.