Hrachová polévka s jogurtovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 26.1 mg
 - Draslík 200.8 mg
 - Vláknina 1693 mg
 - Vitamín A 1693 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve dvou litrech studené vody předem minimálně na 6 hodin namočený hrách scedíme, uvaříme v 1,5 l nové vody do měkka. Osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném máslem do zlatova osmažíme oloupanou na malé kousky rozkrájenou cibuli. Posypeme moukou, rozředíme vývarem z hrachu, dobře promícháme a vlijeme do hrnce s hrachem. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme jogurt, nevaříme, jen stálým mícháním zahřejeme a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích. Vhodné jsou také polévkové misky. Před podáváním porce posypeme nasekanou petrželovou natí.