Bulharská fazolová polévka
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Petržel - nať
 - 4 g Bobkový list
 - 200 g Hovězí maso přední
 - 200 g Vepřová kýta
 - 200 g Vepřová kýta uzená
 - 250 g Fazole bílé
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Pepř červený celý
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel
 - 3 špetka Sůl
 - 3 l Voda pitná
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 3 polévková lžíce Rajčatový protlak
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 48.4 mg
 - Draslík 454.1 mg
 - Vláknina 7159.7 mg
 - Vitamín A 7159.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané a proprané bílé fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou a necháme je celou noc namáčet. Následně je uvaříme v té samé vodě do měkka. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky a povaříme je v jiném hrnci se dvěma špetkami osolené vody.
 - 
                                2
K napůl vařenému masu přidáme očištěnou na kousky pokrájenou zeleninu a vše povaříme do měkka. Vložíme pepř, bobkový list, přidáme nakrájené uzené.
 - 
                                3
Před dovařením polévku dochutíme vegetou, špetkou soli, přidáme rajčatový protlak a kečup. Vmícháme scezené měkké fazole, promícháme, přivedeme k varu.
 - 
                                4
Jogurt smícháme s moukou, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme z ohně.
 - 
                                5
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme. Podle porci rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.