Hradecký dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 63.5 mg
 - Draslík 20 mg
 - Vláknina 3 mg
 - Vitamín A 3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku.
 - 
                                2
Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky.
 - 
                                3
Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou.
 - 
                                4
Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.