Vepřové maso dušené se strouháním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 97074 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 258.7 mg
 - Draslík 609.9 mg
 - Vláknina 52.5 mg
 - Vitamín A 52.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hrubé mouky, trochu vody a dvou vajec uděláme velmi tuhé nudlové těsto, které rozdělíme na několik kousků, aby nám rychleji oschlo. Jakmile oschne, nastrouháme ho, sesuneme do osolené vařící vody, povaříme cca 5 minut a poté je vybereme cedníkem.
 - 
                                2
Omyté a očištěné maso nakrájíme na plátky přes vlákno, naklepeme ho, na okrajích nařízneme, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Pokud maso není tučné, přidáme pod něj trochu sádla. Maso posypeme hrubě nasekaným česnekem a necháme dusit do měkka.
 - 
                                3
Jakmile je maso měkké, přidáme k němu uvařené strouhání, které promícháme se šťávou, pokropíme tukem a dáme zapéct do trouby dorůžova.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata.