Kuřecí křidýlka po bulharsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Cibule
  • 10 ks Kuřecí křídla
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Koření Čubrica
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2213 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 171 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 141 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 643 mg
  • Draslík 1705.8 mg
  • Vláknina 8378.5 mg
  • Vitamín A 8378.5 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a do pekáče naskládáme křidýlka, potřeme olejem, rozmačkaným česnekem a posypeme kořením čubrica.

  • 2

    Dáme na 20 minut do rozpálené trouby s kouskem másla.

  • 3

    Nakrájíme rajčata a cibuli na kolečka, která v polovině pečení přidáme ke křidélkům.

  • 4

    Osolíme, opepříme a bazalkou posypeme.

  • 5

    Pečeme na 200 stupňů 20 minut.

Komentáře k receptu