Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2763 kcal
- Sacharidy 308 g
- Tuky 87 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 171 g
- Uhlovodany 307 g
- Cholesterol 2791.8 mg
- Draslík 2252.5 mg
- Vláknina 23159 mg
- Vitamín A 23159 mg
- Vitamín B6 4.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 119.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Opereme a necháme okapat rýži. 
- 
                                2Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme množstvím vody, aby byla potopená. 
- 
                                3Podusíme, aby byla měkká, ale ne sypká. 
- 
                                4V 750ml vody uvaříme droby a vnitřnosti a necháme trochu vychladnout. 
- 
                                5Droby vykostíme a s vnitřnostmi umeleme na masovém mlýnku. 
- 
                                6Zpěníme nakrájenou cibuli na rozehřátém tuku, přidáme mleté droby, sůl, pepř a krátce prohřejeme. 
- 
                                7Přidáme vejce a necháme zhoustnout za stálého míchání. 
- 
                                8Odstavíme a vmícháme smetanu. 
- 
                                9Vymažeme žáruvzdornou mísu a naplníme polovinou rýže. 
- 
                                10Rozetřeme na ni drůbeží náplň, překryjeme druhou polovinou rýže a přiklopíme formu. 
- 
                                11Hodinu prohříváme ve vodní lázni. 
- 
                                12Očistíme játra, nakrájíme a ze všech stran rychle opečeme na másle. 
- 
                                13Opečená nekrvavá játra osolíme. 
- 
                                14Na hotovou rýži v míse upravíme opečená játra. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        