Vepřový bůček nadívaný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 78 g
- Sodík 48542 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 210.2 mg
- Draslík 370.2 mg
- Vláknina 916.9 mg
- Vitamín A 916.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prořízneme \\\"kapsu\\\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena. 
- 
                                2Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme. 
- 
                                3Nádivka : 
- 
                                4Maso z telecí hrudi vykostíme, omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme. 
- 
                                5Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        