Brambory pečené v popelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 1011.3 mg
 - Vláknina 12210 mg
 - Vitamín A 12210 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyté a osušené brambory zabalíme do alobalu a pečeme zasypané žhavým uhlím a popelem 25 minut.
 - 
                                2
Brambory vyjmeme a opatrně odstraníme alobal. Každou bramboru rozkrojíme na polovinu a potřeme olejem promíchaným s prolisovaným česnekem a solí.