Bramborový salát s ředkvičkami a okurkami
Suroviny
- 1000 g Brambory vařené ve slupce
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 100 g Šunka dušená
 - 400 ml Vývar z hovězích kostí
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Okurka salátová
 - 10 ks Ředkvička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1140 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 43.2 mg
 - Draslík 1915.5 mg
 - Vláknina 20332.8 mg
 - Vitamín A 20332.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a po částečném vychladnutí pokrájíme na plátky, zalijeme teplým vývarem. Necháme 10 minut rozležet a vychladnout. Omytou okurku i se slupkou nastrouháme na tenká kolečka, umyté ředkvičky nakrájíme na plátky, šunku krájíme na nudličky, vše vmícháme do brambor.
 - 
                                2
Ze smetany, soli, pepře, citronové šťávy a nasekaných bylinek umícháme hladkou omáčku, opepříme, promícháme se salátem.