Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 6 ks Ředkvička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 4622 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 1418.5 mg
  • Vláknina 23682.2 mg
  • Vitamín A 23682.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a v dostatečném množství osolené vody s kmínem vaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Nakládané okurky nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo, potom je pod studenou vodou zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dokřupava osmažíme v pánvi bez oleje.

  • 5

    V hrnci přivedeme k varu vývar, vsypeme do něj nakrájenou cibuli a kostičky usmažené slaniny, promícháme a dochutíme hořčicí, octem, cukrem, pepřem a solí. Ochucený vývar přidáme k bramborám a promícháme. Pak ještě k bramborám přimícháme nakrájené okurky a podle chuti přilijeme okurkový lák. Bramborový salát necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladnu.

  • 6

    Salát na talířích podáváme s plátky ředkviček a uvařených vajíček, posypaný nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu