Rajčatová tapas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 388.1 mg
 - Vláknina 6830 mg
 - Vitamín A 6830 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malý druh těstovin uvaříme podle návodu, aby byly al dente. Slijeme vodu, přidáme roketu a 2 lžíce oleje. Vše pečlivě promícháme.
 - 
                                2
Rajčatům ukrojíme vršky a vydlabeme je. Vnitřek osolíme a necháme na ubrousku asi 1 hodinu vysychat.
 - 
                                3
Zbylý olej rozehřejeme na pánvi. Česnek a drcenou chilli papričku smažíme asi 2 minuty. Přidáme těstoviny s roketou, přilijeme balzamikový ocet a řádně promícháme.
 - 
                                4
Rajčata plníme těstovinovou směsí a podáváme.