Uzený pstruh s fusillami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Pstruh
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 241.1 mg
  • Vláknina 5420.8 mg
  • Vitamín A 5420.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Uvaříme natvrdo vejce (10 minut), necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Těstoviny upravíme do misek, posypeme proužky uzeného pstruha a čerstvým koprem.

  • 4

    V jiné misce ušleháme zálivku ze zakysané smetany, citronové šťávy, soli a pepře. Těstoviny pokapeme zálivkou, posypeme vejci a pažitkou a servírujeme.

Komentáře k receptu