Grilovaný kuřecí špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 466 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 264.7 mg
 - Draslík 610.4 mg
 - Vláknina 624 mg
 - Vitamín A 624 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s masem napíchneme na dvanáct bambusových grilovacích jehel.
 - 
                                2
Poté připravíme křídla - u každého odřízneme první kloub a křídlo pak rozpůlíme až ke druhému kloubu. Dvě obnažené kůstky uchopíme a zatáhneme tak, abychom je oddělili od zbytku masa. Menší z nich odstraníme.
 - 
                                3
Špízy i křídla pak ogrilujeme na předehřátém grilu bez použití oleje. Když se z masa začne uvolňovat šťáva, potřeme je větším množstvím omáčky a grilujeme ještě tři minuty křídla a pět minut špízy.
 - 
                                4
Na omáčku si v hrnci z nerezové oceli smícháme sojové omáčky, brandy, rýžové víno a cukr a necháme vařit, dokud se dvě třetiny objemu neodpaří. Poté hrnec odstavíme a necháme vychladnout.