Marinované masové špízy
Suroviny
- 400 g Vepřová panenka
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 200 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.08 hrnek Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 974 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 147 mg
 - Draslík 1133.8 mg
 - Vláknina 2945.8 mg
 - Vitamín A 2945.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky, lehce je naklepeme a necháme marinovat ve směsi oleje (polovina množství) a grilovacího koření do druhého dne.
 - 
                                2
Omytá kuřecí prsa vložíme do marinády ze zbylého oleje, soli, pepře a nasekané bazalky a oregana a také marinujeme do druhého dne.
 - 
                                3
Kousky vepřové panenky a kuřecího masa střídavě napichujeme na jehly a prokládáme plátky slaniny, kousky cibule a papriky.
 - 
                                4
Špízy grilujeme zvolna nejméně 30 minut.