Bramborové noky s pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 10920.2 mg
 - Draslík 1082.2 mg
 - Vláknina 16071.5 mg
 - Vitamín A 16071.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na výrobu těsta použijeme upečené brambory, které necháme vychladnout a poté je rozmačkáme vidličkou (popř. umeleme v mlýnku na maso).
 - 
                                2
K rozmačkaným bramborám vmícháme žloutky a strouhaný parmezán. Postupně vsypeme všechnu mouku. Vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto, které rozdělíme na 6 dílů.
 - 
                                3
Každý z dílů vyválíme do válečku o průměru 1,5 cm. Nakrájíme na kousky o délce 1,5 cm. Noky z kousků vytvarujeme mírným stlačením prostředku těsta, aby vznikla dutinka. Vnější hranu otiskneme vidličkou tak, aby vznikla vroubkovaná strana. Okraje k sobě přitiskneme.
 - 
                                4
Hotové noky vhazujeme do vařící vody, vaříme cca 1-2 minut, dokud noky nevyplavou, poté vodu scedíme.
 - 
                                5
Uvařené noky vsypeme do vymazaného pekáčku a přelijeme omáčkou uvařenou ze smetany, šalvěje a na másle dokřupava osmahnuté pancetty. Vše posypeme strouhaným parmezánem a necháme zapéct 10-15 minut při 200°C.