Bochánky s rajčaty
Suroviny
- 65 g Šunka dušená
 - 1 špetka Sůl
 - 0.25 šálek Rajčata sušená sterilovaná
 - 2 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.333333 šálek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Tuk rostliný
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 22.6 mg
 - Draslík 205.6 mg
 - Vláknina 4411.6 mg
 - Vitamín A 4411.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
V míse promícháme mouku, papriku, sůl, hořčici, máslo, bazalku, rajčata, šunku a za stálého hnětení přidáváme mléko. Vzniklé těsto neválíme, jen lehce protáhneme rukama, aby vytvořilo obdélník.
 - 
                                3
Nožem vykrajujeme malé čtverce, které klademe na připravený plech.
 - 
                                4
Nakonec jednotlivé bochánky potřeme mlékem a lehce posypeme paprikou.
 - 
                                5
Pečeme 15 minut dozlatova.