Cikánská ruka s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 173.6 mg
 - Draslík 179.8 mg
 - Vláknina 4120.8 mg
 - Vitamín A 4120.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku.
 - 
                                2
Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme.
 - 
                                3
Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme.
 - 
                                4
Pečeme při 240 °C 7 minut.
 - 
                                5
Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme.
 - 
                                6
Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády.
 - 
                                7
Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem.