Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 200 ml Voda pitná
 - 60 ml Ocet vinný
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 150 ml Kečup
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 678 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 51.9 mg
 - Vláknina 1441.3 mg
 - Vitamín A 1441.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme kečup, ocet, vodu, hořčici, cukr, cibuli, worcester, sůl a pepř.
 - 
                                2
V kastrole, který můžeme použít i do trouby, na rozpáleném oleji a másle osmažíme plátky masa po obou stranách dohněda. Maso přelijeme zálivkou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
 - 
                                3
Upečené plátky hned podáváme.