Polenta s pečenými rajčátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1471 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 350.5 mg
 - Vláknina 7965 mg
 - Vitamín A 7965 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčátka rozločíme na plech s pečícím papírem, zakápneme je olejem a osolíme je polovinou lžičky soli. Opepříme je. Pečeme je 20 minut na 180 °C.
 - 
                                2
Po vychladnutí je smícháme s nasekanou bazalkou a utřeným česnekem.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme polentu: polentu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, než je váha polenty, a přidáme sůl. Přivedeme k varu. Vaříme podle návodu na obalu. Na konci přidáme strouhaný parmazán a máslo a odstavíme.
 - 
                                4
Polentu rozdělíme na talíře a poklademe ji pečenými rajčaty a nakrájenou mozarellou.