Vafle z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1032.5 mg
 - Vláknina 12500 mg
 - Vitamín A 12500 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 8.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oškrábeme brambory. Přichystáme si ozdobný zubatý nůž, nebo máme-li ozdobné zubaté struhadlo. Krájíme brambory nožem nebo strouháme struhadlem na ozdobné tenké plátky v podobě vafle. Vždy pak otočíme bramboru o 90°, aby vroubky tvořily křížový vzorek.
 - 
                                2
Pokrájené vafle vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda. Opatrně je osušíme.
 - 
                                3
Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a smažíme bramborové vafle 5 minut dokřupava. Necháme okapat přebytek oleje, osolíme a ihned servírujeme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
