Hrušky z brambor smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1423 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 132 g
 - Sodík 360 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 578.2 mg
 - Draslík 1139.1 mg
 - Vláknina 13250.5 mg
 - Vitamín A 13250.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 9.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oškrábeme brambory. Uvaříme brambory doměkka, vodu z nich slijeme a vařené brambory nastrouháme nebo prolisujeme sítem. Postupně do nich zamícháme máslo. Přidáváme (po 1 ks) 4 vaječné žloutky a 1 celé vejce. Vzniklou směs osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Hmotu nabíráme lžící a v pomoučněných rukou vytváříme hrušky. Zapichujeme do nich kousky špaget jako stopky.
 - 
                                2
V misce si rozšleháme 2 vejce a do další misky vložíme strouhanku a mandlové lupínky.
 - 
                                3
Obalíme hrušky opatrně ve vejcích, a potom ve strouhance s mandlovými lupínky.
 - 
                                4
Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C a hrušky 8 minut smažíme dozlatova. Vyndáme a necháme na utěrce okapat. Servírujeme.