Celerový krém s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže dušená
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 235.7 mg
  • Vláknina 4139.8 mg
  • Vitamín A 4139.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 30 minut. Slijeme vodu, k celeru přidáme máslo, pár minut podusíme, přisypeme vařenou rýži a dobře rozmixujeme. Krém podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.

  • 2

    Je-li krém příliš hustý, naředíme ho trochou zeleninového vývaru.

Komentáře k receptu