Fazoláky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 750 g Fazole bílé
  • 100 ml Olej stolní
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 834 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 60.3 mg
  • Draslík 2964.3 mg
  • Vláknina 49091.2 mg
  • Vitamín A 49091.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme fazole a druhý den je v té samé vodě uvaříme. Uvaříme oloupané brambory a přidáme je do hrnce s fazolemi, rozmixujeme do hladka, přidáme nakrájenou klobásu, vejce, mouku a česnek. Osolíme, okořeníme a promícháme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji smažíme placky.

  • 3

    Vysušíme je ubrouskem a podáváme.

Komentáře k receptu