Pečený mořský ďas s pyré z hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský ďas
  • 250 g Hrášek mražený
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 450 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.75 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 798.1 mg
  • Vláknina 2424.7 mg
  • Vitamín A 2424.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu pečlivě očistíme. V misce promícháme prolisovaný česnek, olej, citronovou šťávu, chilli koření, koriandr a kmín. Směsí potřeme rybu, položíme na grilovací mřížku a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 25 minut.

  • 2

    V mezičase připravíme pyré. Do zeleninového vývaru nasypeme hrášek, prolisovaný česnek a vaříme na mírném plameni. Měkký hrášek slijeme (100 ml vývaru dáme stranou) a spolu se smetanou, 100 ml vývaru, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Rybu podáváme s pyré.

Komentáře k receptu