Bramborová kaše zapečená se zelím a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Brambory
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 537.2 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme na kousky a podusíme doměkka na slanině nakrájené na kostičky. Během dušení zelí mírně podlijeme vodou.

  • 2

    Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a s horkým mlékem a kouskem másla je vymícháme na hladkou kaši.

  • 3

    Remosku vyložíme pečicím papírem a naplníme polovinou kaše. Na kaši rozložíme zelí a přikryjeme zbylou bramborovou kaší. Povrch zakapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme do rozpuštění sýru.

Komentáře k receptu