Bramborová kaše zapečená se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Brambory vařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Tuk
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.125 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 52.3 mg
  • Draslík 703.2 mg
  • Vláknina 9750 mg
  • Vitamín A 9750 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Scezené zelí překrájíme a podusíme na másle a slanině doměkka. Během dušení podléváme vínem.

  • 2

    Z uvařených brambor, mléka a másla vymícháme hladkou kaši. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu bramborové kaše, na ni vrstvu zelí a pokryjeme opět kaší. Povrch pomastíme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu