Bramborová kaše zapečená se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Tuk
  • 50 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Sardelové řezy
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 3061 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 220.1 mg
  • Draslík 1033.6 mg
  • Vláknina 8100 mg
  • Vitamín A 8100 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory za tepla prolisujeme na kaši. Přidáme žloutky, polovinu másla, polovinu sýra, utřené sardele, sůl a tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Hmotu dáme do vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem, strouhankou, pokropíme máslem, smetanou a zapečeme 25 minut.

  • 3

    Podáváme se salátem.

Komentáře k receptu