Měkké perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 122.6 mg
  • Draslík 30.5 mg
  • Vláknina 3280.2 mg
  • Vitamín A 3280.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nádoby kuchyňského robotu vsypeme prosátou mouku. Vložíme máslo, přisypeme moučkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme tekutý med, přisypeme sodu, perníkové koření, skořici. Zapneme robot a necháme všechny suroviny důkladně prošlehat, na poddajné a hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme těsto v lednici odpočívat celou noc.

  • 2

    Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3-5 cm. Vykrajovacími formičkami vykrajujeme různé tvary, které pokládáme vedle sebe na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme 8-10 minut. Po upečení ihned potřeme rozkvedlaným vejcem.

  • 3

    Upečené perníčky necháme vychladnout a potom je zdobíme libovolnou polevou.

Komentáře k receptu