Ostrá křenová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Strouhanka
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 47.7 mg
  • Vláknina 1257.8 mg
  • Vitamín A 1257.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce za pomoci ručního šlehače ušleháme do tuha šlehačku. Křen omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme.

  • 2

    V míse smícháme ocet, limetkovou šťávu, strouhanku, dijonskou hořčici a necháme 60 minut odležet v chladničce.

  • 3

    Mísu se směsí vyjmeme z chladničky a opatrně vmícháme šlehačku, křen, cukr, sůl a pepř. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu