Bramborová polévka krémová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 387.9 mg
  • Vláknina 4942.3 mg
  • Vitamín A 4942.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli očistíme, pokrájíme a na rozpáleném olivovém oleji orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme česnek, ochutíme solí a pepřem a rozvaříme.

  • 2

    Poté vše promixujeme a nakonec vmícháme smetanu. Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu