Pečený lilkový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Lilek
  • 4 ks Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 227.2 mg
  • Vláknina 7210 mg
  • Vitamín A 7210 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout.

  • 3

    Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka.

  • 4

    Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy.

  • 5

    K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu.

Komentáře k receptu