Andaluská studená polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 ml Voda pitná
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 559.3 mg
  • Vláknina 4918.3 mg
  • Vitamín A 4918.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky, rajčata a okurku očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s vodou se stroužkem česneku.

  • 2

    Do zeleniny přidáme 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje, strouhanku a studenou vodu.

Komentáře k receptu