Bramborové řezy s cibulí a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Petržel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 421 mg
  • Vláknina 5787 mg
  • Vitamín A 5787 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova.

  • 2

    Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mléko, sůl, strouhanku a mouku. Vše spojíme a vzniklé těsto rozprostřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Pečeme v remosce dozlatova a během pečení pokrm několikrát pokapeme zakysanou smetanou.

  • 4

    Po upečení nakrájíme na řezy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu