Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 779.7 mg
  • Vláknina 407.3 mg
  • Vitamín A 407.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek a protlak, za stálého míchání přilijeme provensálské víno a vývar. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením. Vše vaříme mírným varem 10 minut.

  • 2

    Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané formy, zakryjeme a pečeme v mikrovlnné troubě 8 minut při 360 W.

  • 3

    Prsíčka přendáme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme.

  • 4

Komentáře k receptu