Nákyp z měkkého tvarohu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Solamyl - bramborový škrob
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 50 g Hrušky
  • 50 g Broskve
  • 50 g Třešně
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 50 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 445.2 mg
  • Vláknina 2978 mg
  • Vitamín A 2978 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 211 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, bílky dáme stranou a žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, mléko promícháme se škrobovou moučkou, přidáme tvaroh, mouku, kypřící prášek, zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a smícháme spolu se žloutky, tak připravíme husté těsto.

  • 2

    Hrušky, broskev, třešně, umyjeme, nakrájíme na kousky a smícháme vše dohromady.

  • 3

    Skleněnou mísu vymažeme máslem, posypeme strouhankou a půlku připraveného těsta rozetřeme do mísy, na těsto nakládáme nakrájené ovoce a na něj naneseme zbylé těsto. Naplněnou mísu dáme do mikrovlnné trouby, zavřeme dvířka a necháme 5 minut.

  • 4

    Potom vytáhneme nákyp z mikrovlnné trouby, necháme 1 minutu ustálit a můžeme krájet porce.

Komentáře k receptu